PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

20
sep

Aarhus Pride løfter sløret for 2013

De brune blade er først lige begyndt at tapetsere cykelstierne, og der er lang tid til næste sommer. Men forarbejdet til Aarhus Pride 2013 er i fuld gang, og talsmand Mads Hedelund oplyser, at arrangørgruppen har lagt sig fast på en dato for næste års jyske homobrag.

“Vi håber, at folk vil sætte kryds i kalenderen den 1. juni,” udmelder talsmanden.

Aarhus Pride har ifølge Mads Hedelund fået masser af god respons fra både deltagere og tilskuere angående den ikke-motoriserede parade igennem Aarhus C. Det bliver også stilen i 2013.

“Folk var vildt begejstrede for, at det hele var meget nede på jorden og i øjenhøjde med Aarhus – bogstaveligt talt. Hvis man er til kæmpestore, vilde fester på hjul, så har Danmark jo en glimrende pride i København i august, som er et besøg værd. Vi vælger at gøre det lidt anderledes herovre,” siger Mads Hedelund.

Han minder også om, at Aarhus er en gammel stad med smalle brostensgader, hvor en gående parade har helt andre muligheder for at bevæge sig centralt end de store, tunge lastbiler har. Dog håber folkene bag Aarhus Pride, at foreninger, virksomheder og private aktører vil være endnu mere fantasifulde i 2013.

“Vi var SÅ imponerede over at se, hvor meget folk gjorde ud af paraden. Vi har jo valgt at lægge hele ansvaret ud til folk selv, og det var for vildt at se mødre, der klædte sig selv og børnene ud i alle regnbuens farver, foreninger med festlige indslag og alt det andet. Vi kan kun opfordre til, at man tænker endnu mere ude af boksen næste år. Man kan meget med en trækvogn fra Harald Nyborg, skulle jeg hilse og sige,” bemærker Mads Hedelund.

Aarhus Pride 2013 skal blive mindst lige så børnevenlig, som den var i år, og samtidig kan de voksne forvente sig mere af aftenens festligheder.

“I år blev vi løbet over ende af hundredevis af homoer, som ville indenfor på Gbar og Fatter Eskil, vores samarbejdspartnere. Der var slet ikke plads nok, og det vil vi gerne afhjælpe næste år. I første omgang skulle vi finde ud af, om der overhovedet var opbakning til en pride i Aarhus, og efter den massive tilslutning i 2012 har vi besluttet at lave en særlig efterfest med meget større kapacitet i 2013,” lyder det fra talsmanden.

Det er fortsat de enkelte LGBT-foreninger og virksomheder i hele landet, der står for paradens farverige leben, og Aarhus Pride håber, at de og flere til igen vil deltage i 2013. Du kan læse mere om, hvordan du kan bidrage og/eller deltage i Aarhus Pride næste år på aarhuspride.dk