PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

27
okt

Lesbiske laver kalender til fordel for Hjerteforeningen

En spontan idé i det lesbiske miljø i Aarhus er på få uger blevet til virkelighed. En trykt årskalender med billeder af ganske almindelige umodelagtige kvinder, der holder særligt meget af andre kvinders hjerter.

For det er kærlighedsmusklen og blodbanernes epicenter, livet handler om. Alt overskud ved salg af 2012-kalenderen går ubeskåret til Hjerteforeningen, som i disse år arbejder målrettet på oplysning om kvinders risiko for hjerte-kar-sygdomme.

“Der er to ting i det. Vi vil gerne vise, hvordan helt almindelige lesbiske kvinder ser ud. De fleste kender vist til klichéen om kort hår og skovmandsskjorte, men vi er faktisk også et par stykker med skørter og langt hår. Det andet er, at Hjerteforeningens fokus på kvinders sundhed er både vigtigt og smukt, og det vil vi smaddergerne bakke op om,” siger Anne Marie Wæver.  Hun er en af initiativtagerne til kalenderen – og kan i øvrigt ses som junipige på kalenderens side 16.

Alle fotos er taget på Kvindeinformationscaféen Sappho i Aarhus. Et lille, dagligstuelignende vandhul, som fortrinsvis besøges af lesbiske. På 40 m2 har fotografen Pernille Storm formået at fange 12 forskellige hjertelige øjeblikke imellem kvinder.

“Vi Elsker Kvinder”-kalenderen koster 89 kroner, hvoraf ca. 50 kroner går til Hjerteforeningen.

Læs mere om kalenderen og se et par smagsprøver på vielskerkvinder.dk