PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

1
maj

Aarhus får ny festival for LGBTQ-film

De senere år har homoer og andet minoritetsgodtfolk ikke bare kunnet nyde film håndplukket særligt til dem i København, men også i Odense, Aalborg og Aarhus.

I Odense har MIX-festivalen bidt sig fast, mens det har været lidt sværere kontinuerligt at realisere en filmfestival i Aalborg. I Aarhus har frivillige i 26 år stablet festivalen på benene, men ved den seneste generalforsamling besluttede bestyrelsen at omlægge festivalen radikalt.

Filmfestivalen hedder nu PROUD! Filmfestival.

”Det kan jo være ligegyldigt for biografgængerne, hvad festivalen hedder. Men når vi kalder den PROUD! er det selvfølgelig fordi, festivalen fremover fungerer som en udløber af mit kultursite, hvor vi i efterhånden en del år har solgt og anmeldt blandt andet film. Det afgørende er, at publikum får et varieret udbud af LGBTQ-relevante film, også i årets løb, og hvor de frivillige ikke overbebyrdes,” forklarer Tine Kristensen, stifter af PROUD!.

Fortsat samarbejde med MIX
”Det er et stort arbejde at lave filmfestival, og vi har i mange år haft svært ved at fastholde en bestyrelse for mere end ét år af gangen i Aarhus. Desværre går meget viden tabt hvert år, og de næste starter forfra,” forklarer Tine Kristensen.

Hun har været formand for Aarhus Gay & Lesbian Film Festival og senere MIX Aarhus i 3 år af flere omgange. I kraft af hendes anciennitet og engagement i homokulturen har hun nu fået lov til at stå i spidsen for en frisk filmfestivalstart i Aarhus under eget navn.

”I stedet for at frivillige bruger krudt på bestyrelsesmøder, overdragelser og bureaukrati sørger jeg for papirarbejdet. Det letter forpligtelserne for de mange frivillige, der gerne vil arbejde med film, men ikke kan overskue at binde sig for et år eller mere,” siger Tine Kristensen.

Hun understreger, at PROUD! Filmfestival omlægges efter aftale med MIX Copenhagen, som stadig er vigtig samarbejdspartner.

Nu i Øst for Paradis
I mange år har scenen for den hidtidige festival været biografen Metropol på Trøjborg. Fremover vil PROUD! vise film i kunstbiografen Øst for Paradis.

”I Øst for Paradis glæder vi os enormt meget til et samarbejde, hvor vi huser den nydøbte festival i byens art cinema. Den kan give et godt samspil med byens andre kulturelle aktører, og en LGBTQ-filmfestival rammer lige ned i det, Øst for Paradis er sat i verden for: At vise de film, vi måske uden at vide det har brug for at se,” siger Line Daugbjerg Christensen, direktør i Øst for Paradis.

Filmevents i årets løb
Tine Kristensens store viden om LGBTQ-film, dels fra filmfestivalsarbejdet men også fra 8 år i PROUD!, ruster hende til at håndplukke de bedste strimler. I år kan du se fem film 5.-11. oktober klokken 19 i Øst for Paradis, programmet offentliggøres 15. september.

Under Aarhus Pride viser PROUD! Filmfestival to gratis dokumentarfilm i samarbejde med filminstruktør Iben Haahr Andersen og Musikhuset Aarhus. Sidstnævnte lægger sal til Goddag, mit Navn er Lesbisk og My Love (også kendt som Da Poul Sprang Ud). Det er 1. juni og adgang vil være gratis.

Har du idéer til PROUD! Filmfestival, vil du være frivillig under afviklingen af festivalen, eller ønsker din virksomhed eller organisation at samarbejde, så kontakt Tine direkte på info@proud.dk

D. 17. juli viser Øst for Paradis og PROUD! Filmfestival Almodovars bøssekomedie De Elskende Passagerer. Billetter kan bestilles på Øst for Paradis’ billettelefon, 8619 3122, og der serveres gratis cava inden filmen, så kom i god tid.

2 Responses

  1. Peter

    Det er en yderst uheldig udvikling. Det kan man så kun skyde bestyrelsen + diverse i skoen.
    Trist!