PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

24
maj

Aarhus’ offentlige homo-bibliotek sælger ud af hyldemeterne

af Dea Daily

De sidste mange år har bøgerne som nu sættes til salg kunnet lånes på Kvindeinformationscaféen Sappho i Aarhus. Det er der bare ikke mange, der benyttet sig af længere. Siden det egentlige LBL-bibliotek i Aarhus blev lukket for en del år siden, er bøgerne derfra gået i glemmebogen. Om man så må sige. Det er en skam, for det er kernen i den kønsfrigjorte litteratur, der samler støv. Jeg er selv passioneret bogsamler, og det har længe gjort ondt på mig, at ingen fik glæde af dem.

I et samarbejde med Martin Møller Aamand fra LGBT Danmarks Aarhus-afdeling har vi derfor nu sat cirka 250 sjældne, sære og sjove bøger til salg på proud.dk og alle indtægterne går ubeskåret til STOP AIDS. Vi er allerede i gang og alle bøger får startprisen 100 kroner, hvorefter de falder en 10’er om dagen frem til Versatility begynder d. 2. juni. Her kan gæsterne købe eventuelt resterende bøger for 10 kroner stykket i vores lille bod.

Bøgerne er en blanding af antikvariske godbidder og mildt sagt kuriøse kulturstykker. Vi har for eksempel en bog ved navn ”Gudmødrene”, en dansk oversættelse, som er et stykke sci-fi-feministisk litteratur fra 1980’erne. Den er mig bekendt hyper-sjælden og udgivet af det gamle feministiske forlag, Hønsetryk. En af de ældste effekter fra homo-biblioteket er ”Thronfølger” fra 1913. Et skuespil om en dansk homoseksuel prins i tre akter. Det blev i sin tid afvist af det Kongelige Teater, som ikke ønskede at støde Kongehuset. Og jeg kunne blive ved …