PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

25
jul

A single man drager til Berlin

FILMANMELDELSE: Christopher and His Kind

Som en slags Cabaret uden musik viser denne britiske BBC-film os Berlins dekadente underverden i start-30erne set gennem forfatteren Christopher Isherwoods øjne (Matt Smith). Som han så passende siger det i filmens indledning; »Berlin meant boys«. Og det gjorde den så sandelig for Isherwood, der flygtede fra moderens britiske snerperi til Tysklands seksuelle slaraffenland.

Manuskriptet er baseret på Isherwoods erindringsbog af samme navn fra 70erne og bringer derfor ikke noget nyt på bordet. Det er i og for sig en historie, der tidligere er belyst fra mange vinkler både litterært og på det store lærred. Alligevel er Christopher and his Kind et fornøjeligt beskendtskab. Matt Smith (der i øvrigt spillede doktoren selv i science-fiction serien Dr. Who) glider overbevisende ind i Isherwoods særprægede manerer og måde at tale på. Han kunne let være kommet til at dominere skærmfladen, men bliver suppleret af et stærkt cast, der blandt andet tæller Pip Carter, Lindsay Duncan og Toby Jones (som lagde stemme til Dobby i Harry Potter filmene). Visuelt er filmen utroligt velskabt set med det skrabede budget in mente.

Man kan mene, at filmen går for overfladisk til de politiske spændinger i Tyskland i begyndelsen af 30erne. Men Isherwood gjorde i vid udstrækning selv det samme og stak halen mellem benene, da jorden blev for varm under hans fødder. Drengene var Isherwoods Berlin og Christopher and his Kind er – spækket med hed herresex – hans manifest.

4af5_web

[product id=”6103″]