PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

11
jul

75 år og flaming homosexual

FILMANMELDELSE: Beginners

Christopher Plummer brillierer som Hal, der sent i livet springer ud som bøsse og rebooter både sit eget og sin søns liv.

Beginners er en film fyldt med kærlighed. Kærlighed mellem mænd, mellem mødre og fædre, børn og ældre, venner og elskende. Ja, selv mellem hunde og deres ejere. Hals nyfundne homoseksualitet spiller en befriende birolle og bruges som middel til at forene Hal med sin fortvivlede søn, Oliver, efter 38 år med distance og manglende forståelse. I centrum for fortællingen har vi netop sønnen Oliver, der er i dyb sorg efter faderens død. Selvom Hal ikke længere lever, er mindet om den gejst, aktivisme og vilje til kærlighed han fyldte sine sidste leveår med, allestedsnærværende hos Oliver. Han har nemlig selv mødt kærligheden i form af den franske  skuespillerinde Anna. Efter at have været tilskuer i sine forældres passionsløse ægteskab præget af proformakys og en fraværende ægtemand, er noget tydeligvis gået i stykker indeni ham.

Minderne om dette ægteskab, et bemærkselsværdigt mor/søn forhold gennemsyret af moderens ensomhed og faderens opblomstring, er kunstfærdigt vævet ind i Olivers forsøg på at finde hoved og hale i sit forhold til Anna. Filmet i en pastel palette med blurry baggrunde indrammer det visuelle elegant filmens ensomhed. Filmanmeldere taler – fortjent – i krogene om Oscar-nominering til Plummer for den troværdige indsats som Hal. 47 år efter Sound of Music er han stadig en charmetrold. Beginners er en original, sammensat og rørende film, der efterlader dig med en følelse af håb og af, at det aldrig er for sent at kaste sit ud i sit livs eventyr.

5 af 5
[product id=”6072″]