PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

21
jan

51 år og ny i læderklubben

Fra artiklen “Sent på den …”
Læs hele artiklen her

Sent på den … men lige til tiden. John var 38 år, da han fortalte sin mor og sine to børn, at han er til fyre. I løbet af to årtier har hans liv flyttet sig fra heteroægteskab i forstæderne til travle nætter som læderhøvding i SLM Aarhus.

Fra han er sidst i 20’erne, går John ofte forbi Pan i Jægergårdsgade. Mange gange, faktisk. »Jeg kom nu aldrig derind før de lukkede,« konstaterer han med en tør latter.

John Poulsen er typen, der tager ét skridt af gangen. Der står således også stadig fire navne på postkassen foran murermestervillaen i Viby. Hans eget, Oles og børnenes. Mette og Mads på henholdsvis 26 og 24 er dog flyttet hjemmefra. Deres far kradser dem af postkassen, når det lige passer, ligesom han gradvist tog hul på tilværelsen som homoseksuel i sit eget tempo.

»Jeg har ikke haft behov for at springe ud. Jo, det er rart ikke kun at gå med det indeni sig selv, men jeg er ikke lige ham, der sætter en annonce i Jyllands-Posten og gør et stort show ud af det,« siger John og tænder op under en pibe.

Ekskone: Det havde jeg tænkt på
Han er født og opvokset i Nordjylland, men flyttede til Aarhus efter gymnasiet for at blive datalog. Allerede til en RUS-fest var der bid på kødkrogen.

»Her blev jeg nedlagt af et kvindemenneske!« lyder det uden omsvøb fra 51-årige John. »Ej, hun er rigtig sød, og det har hun altid været. Jeg elskede hende på det tidspunkt,« tilføjer han med et skævt smil.

De to flytter sammen, bliver gift og får to børn. Forholdet varer i ni år, men bliver langsomt kvalt i hverdagstrivialiteter.

»Det var ikke mig, der tog initiativet til at blive skilt, jeg forsøgte faktisk at kæmpe imod. Men det lykkedes heldigvis ikke, og det har ændret mit liv og mit syn på, hvad der skal ske i det,« fortæller John.

Ekskonen er iblandt de første, han indvier i sit nye liv. Otte år efter skilsmissen og sin seksuelle bøssedebut.

»Der var noget, jeg skulle ud med, det var på tide at fortælle, at jeg havde en kæreste. Hun blev ikke overrasket eller chokeret. Jeg tror, hun sagde, at »det havde hun godt nok tænkt på«. Men hun accepterede det, også fordi vi altid har været enige om, at det her handlede om ungerne. Hvordan vi selv gebærder os må komme i anden række.

Læs resten af historien om John, hans mor og børn samt manden i hans liv her