PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

16
feb

3 homohipsters og en babydrøm

FILMANMELDELSE: Nasty Baby
Berlinalen 2015

Sebastián Silva både instruerer og spiller hovedrollen i Nasty Baby, der på tilpas underspillet vis åbner op for moralske tvetydigheder om godt og ondt.

På overfladen handler filmen om kæresteparret, Freddy (Sebastián Silva) og Mo (Tunde Adebimpe), og Freddys bedste veninde, Polly (Kristen Wiig). Freddy og Polly forsøger at blive gravide og drømmen om at få et barn er også blevet en stor del af Freddys arbejde som kunstner, hvor han arbejder på en autobiografisk og prætentiøs video-installation, som hedder Nasty Baby. Et andet spor i fortællingen følger den hjemløse og mentalt syge mand, The Bishop (Reg E. Cathey), som bor på Mo og Freddys gade, hvor han er til konstant gene ved for eksempel at chikanere forbipasserende og gå rundt med en larmende blad-blæser tidligt om morgenen. The Bishop udfordrer især Freddys temperament, og det er i mødet mellem de to, fortællingen tager en pludselig drejning og åbner op for det tredje, underliggende spor, der handler om vold, skyld og uskyld og stiller et spørgsmål om, hvorvidt politisk korrekte og gode hipster-mennesker overhovedet kan handle ondt.

Der er, fra denne anmelder, ikke en finger at sætte på filmen. Den er utrolig velspillet, underholdende og overraskende, og instruktøren har endda noget på hjerte, som han faktisk lykkes med at spille ud. Silva får flettet en fortælling om alternative forældre-former sammen med en kritik af gentrificering af New Yorks nye hipster-kvarterer – en historie om at give liv over for en historie om at tage liv – og tvinger publikum til at genoverveje den intuitive sympati, der bygges op til filmens hovedkarakterer.

Desuden gives der point for at vove et radikalt genreskift ⅔ inde i filmen – fra et let og meget velfungerende comedy-drama til en nærmest dyster thriller – uden at vi mister grebet om historien.

5 af 5