PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

3
jun

20-årige, transkønnede Oliver modtager Aarhus Pride-prisen

Under Aarhus Pride i lørdags overrakte borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S) Aarhus Pride-prisen 2013 til 20-årige Oliver Panthera Jybæk, der blev født som pige, men hvis kønsidentitet er som dreng.

Efter at have holdt tale på Officerspladsen til Aarhus Pride uddelte borgmesteren Aarhus Pride-prisen, som består af en eksklusiv medalje designet af juveler Mads Heindorf, et officielt diplom og et rejsegavekort for to fra Primera Air.

Om tildelingen af Aarhus Pride-prisen 2013 udtaler Oliver Panthera Jybæk:

“At jeg netop skal modtage den her pris, er en kæmpe ære og et stort skulderklap. Jeg håber også, at det kan motivere flere LGBT’er til at stå frem og stå ved, hvem de er. De bør nemlig ikke kun accepteres, men også anerkendes, for den uvidenhed, man som LGBT’er nogle gange kan stå over for, er en svær ting.”

Oliver har boet nord for København, indtil han blev 17. Derefter kom han på kostskolegymnasium i Rønde på Syddjurs, og sidste sommer flyttede han så til Århus. Arrangørgruppen bag Aarhus Pride begrunder prisen med følgende ord:

“Oliver Panthera Jybæk modtager Aarhus Pride-prisen 2013, fordi han har gjort en kæmpe indsats for Ungdomsgruppen i Aarhus, hvor unge LGBT-personer kan mødes i et trygt og forstående miljø. Oliver får desuden prisen for sit positive arbejde med at synliggøre situationen for  transpersoner i Danmark ved åbent at fortælle om sine egne personlige oplevelser som transperson.”

Arrangørgruppen tilføjer, at Oliver Panthera Jybæk uden tvivl er en stor inspiration for mange, og håbet med prisen er, at han vil fortsætte sit arbejde med at gøre en positiv forskel for LGBT-personer i Aarhus.

Om Aarhus Pride-prisen
Aarhus Pride-prisen er en nyindstiftet pris, som uddeles for første gang i 2013. Med prisen ønsker Aarhus Pride at hylde hverdagens helte, som gør det nemmere at være LGBT-person. Prisen gives til en eller flere personer, der har gjort en særlig indsats for homoseksuelles, biseksuelles og transpersoners levevilkår.