PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

22
feb

2 + 2 = familie

Der findes blinddating. Netdating. Speeddating. Og familiedating, som da Jacob og Erik søgte et andet par at få børn sammen med. De levede en rolig, børnevenlig tilværelse, men manglede en livmoder. Pernille og Iben søgte potentielle fædre og var det perfekte match. I dag opfostrer parene fire-årige Theodor og Martha på ni måneder i fællesskab.

»Der er et hus, der brænder, du skal redde det!« råber Theodor med store øjne og peger hen mod en sofapude. »Baabuuu, baabuu«, siger mor-Iben og tøffer derhen med en brandmandshat på hovedet for at slukke den imaginære ild i samarbejde med drengen.

Snart kommer Pernille og Jacob ind ad døren, Jacob med lille Martha i favnen. Han er på barsel, og Pernille kommer hjem fra sit job som systemudvikler.

De to par bor ti minutter fra hinanden på Vesterbro i København og ses næsten hver dag, nu da Martha er så lille. Med Thedor fungerer det sådan, at han er hos sine fædre i fire dage og hos mødrene i ti.

»Det er et udfordrende projekt, man kan ikke bare melde sig ud. Iben sagde det ret tidligt: Nu er vi gift med hinanden! Jeg har et andet ægtepar inde i mit ægteskab., og vi kommer altid til at skulle forholde os til hinanden, også hvis vi gik fra hinanden parvist. Det er spændende,« fortæller Jacob Sander Bojsen, da han har sat sig ved spisebordet.

4 x Skruk
Jacob er gift med Erik, de har været sammen siden 2001. Pernille og Iben er også gift, de har kendt hinanden siden 2003. Nogenlunde samtidigt blev de to par enige om, at tiden var kommet til at få børn.

»Vi snakkede om det allerede da vi blev kærester for at lære hinanden bedre at kende. Jeg ville gerne vide, om Iben havde tænkt på at få børn,  da sagde hun: »ja, helt klart«. Jeg var 38 og havde ikke regnet med, at jeg skulle have børn på det tidspunkt. Men hun ville gerne, og hun ville også gerne føde, så jeg hoppede med på vognen,« fortæller Pernille Wiene Rathje. De blev hurtigt enige om, at det ideelle ville være, hvis barnet også havde en far.

Læs resten af artiklen her

De dygtige skribenter hos Homotropolis har skrevet en udemærket artikel om bøssers brug af udenlandske rugemødre. Læs den her

2 Responses