PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

21
mar

15-årig pige forførte sin lærerinde

Fra artiklen “Forbudte lærestreger”.
Læs hele artiklen her

Homoseksualitet kan være tabubelagt. Det samme er sex og kærlighed på tværs af aldersskel, og autoritetsbrud i form af lærer/elev-forhold er ret lakrids. Put det hele i én pulje, og du har en saftig skandale med tabloid-tække. Eller en vemodig kærlighedshistorie. Her er et eksempel fra gråzonen.

Da den 26-årige musiklærinde i september 2009 blev dømt for sex med en mindreårig elev, havde medierne en fest.

Goddard var et velskåret stykke kvinde og musik-protegé (hun spillede ved den Olympiske åbningsceremoni i Sydney i 2000). Eleven en 15-årig pige.

De mødte hinanden som lærer og elev på City of London School for Girls, en eksklusiv privatskole til intet mindre end 13.000 pund om året. Et sted, hvor pigerne er mindst lige så kvikke, som de er sofistikerede.

Magtforholdet imellem de to parter havde et – måske uventet – twist. Selvom Goddard blev kaldt ”the jazz lady” og var et stort musisk talent, var hun i flere andre henseender ikke den skarpeste knallert i skoven. Flere beskrev hende som umoden og virkelighedfjern. Sandsynligvis en konsekvens af en afskærmet opvækst, der hovedsagligt roterede omkring kirken og hendes musik.

Den 15-årige elev rakte da også meget hurtigt hånden op og erklærede, at det var hende, der havde taget initiativ til affæren. Det samme påstod Goddard selv, der aldrig tidligere havde haft et lesbisk forhold.

Det, der begyndte som en uskyldig kaffe-date, udviklede sig til flirtende sms’er og hede møder efter skoletid. Men da sladderen i skolegården nåede pigeskolens forstanderinde og derefter politiet, fik deres lesbiske romance en brat afslutning.

Goddard erklærede sig skyldig i seks tilfælde af sex med en mindreårig og blev idømt 15 måneders fængsel. Hun erkendte, at hun havde »gjort noget galt«, men viste samtidig sin fortvivlelse over at skulle »straffes for at blive forelsket«.

Den offentlige mening var delt; var Goddard et seksuelt rovdyr? Eller bare en forelsket stakkel? Nogen klassisk pædofil skørtejæger lignede hun i hvert fald ikke. Eleven selv gav udtryk for, at hun agtede at vente på Goddard til dennes løsladelse i 2010. Til den tid var den anonyme elev blevet 16 år og dermed på den sjove side af den seksuelle lavalder. Om forholdet klarede skærene, og hvordan Goddards liv har formet sig efter løsladelsen, ved kun meget få, da begge parter efterfølgende er forsvundet fra offentlighedens søgelys.

Læs også historien om den 27-årige David le Brocqs affære med en 15-årig elev her