PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

20
jul

11-årig queen flår skabet op

FILMANMELDELSE: Breakfast with Scot

Kan du lide en varm og let fordøjelig filmoplevelse pakket ind i ishockey-grej og en 11-årig drengs uimodståelige queer-charme? Se Breakfast With Scot.

Eric McNally er tidligere professionel ishockeyspiller i NHL, men må efter en grim knæskade affinde sig med at nyde kulden fra sidelinjen som sportsjournalist. Bag sin heteroseksuelle sportsprofil gemmer Eric dog et fire år langt forhold til advokaten Sam. Alt ånder fred og ro i deres skabstilværelse, lige indtil Sams svigerinde dør af en overdosis, og fyrene uventet skal tage sig af hendes søn. Den 11-årige Scot er nemlig lidt … anderledes. Som personificeringen af Ørkendronningen Priscilla vælter Scot sig frydefuldt hvinende i musicals, fjerboa og make-up. Hermed er scenen sat med modsætninger, der understreger en enkel morale om at stå ved sig selv og være den, man er.

Jeg går ikke fra Breakfast With Scot fyldt til randen af store, kunstfremkaldte følelser. Karaktererne mangler uden tvivl dybde: Tom Cavanagh og Ben Shenkman er knapt troværdige som bøssepar, og i filmen klares identitetskriser af rang med et par pep-talks og lidt man-hugging. Men båret frem af den unge og quirky Noah Bernett, der spiller Scot, mærker jeg alligevel et fuzzy, uforpligtende velbehag. Og så er der en bonus, som varmer hjertet hos enhver LGBT-aktivist: Filmen er den første, der har fået gedigen, officiel opbakning fra sportsverdenen, i og med at Toronto Maple Leaves og NFL har lagt logo og uniformer til Breakfast With Scot.

3 af 5
[product id=”5430″]